Els paisatges a la taula

Exposició

Del 25 d’agost al 15 d’octubre de 2017

Inauguració: divendres 25 d’agost, a les 20 h
Lloc: VINSEUM. Capella
Accés lliure
Horaris: divendres de 18 a 21 h; dissabtes de 10 a 14 h i de 18 a 21 h; diumenges de 10 a 14 h.
Horaris especials de Festa Major: dilluns 28, dimarts 29, dimecres 30 i dijous 31 d’agost, divendres 1 i dissabte 2 de setembre, de 10 a 14 h i de 18 a 21 h.


Organitza
: Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) i VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.
Amb la col·laboració de
: Marc Martí

La voluntat de comprendre la cuina ens obliga a mirar el paisatge, i el primer que cal preguntar-se és si el nostre paisatge configura la nostra taula. Els productes alimentaris que s’extreuen de la terra i de la mar han configurat els receptaris catalans durant segles.
Actualment, la globalització econòmica està esborrant bona part dels perfils del paisatge conegut i n’està construint de nous. El paisatge ja no és el centre de les nostres taules, ens abastim en bona mesura de productes d’importació cultivats, pescats i elaborats en paisatges forasters, i, a la vegada, el nostre paisatge omple taules d’altres països i cultures gastronòmiques. Tot i així, el que posem a la taula encara ens pot explicar molt del nostre paisatge i de la nostra cultura

Activitats paral·leles de l'exposició